Hoe werkt de Berkey waterfilter?

De Berkey® waterfilter is een filter op zwaartekracht die ontwikkeld is om alle types water (behalve zout water) te zuiveren. De waterfilter moet niet aangesloten worden op het electriciteitsnet of op de waterleiding. Je kan hem overal gebruiken. 

Dankzij de gebruikte technologie kan je gerust stellen dat de Berkey® Waterfilter een echt waterzuiveringssysteem is. De Black Berkey® filterelementen  zijn gemaakt uit zes verschillende grondstoffen die samen zijn gebracht tot een matrix van miljoenen ultra-fijne poriën. De poriën zijn zo klein dat pathogene bacteriën, parasieten, sediment en sedimentaire mineralen er niet doorheen kunnen. 

De Berkey® Water filter is ontwikkeld op duurzaamheid en efficiëntie. De roestvrij stalen kuip is sterk en licht. De bovenste kuip past in de onderste kuip zodat je de filter gemakkelijk kan meenemen. De filter elementen behoren bij de meest efficiënte ter wereld. Zij halen tot 99,99% onzuiverheden uit het water en zij kunnen tot 10 jaar meegaan alvorens ze moeten worden vervangen. Dat maakt de Berkey® waterfilter tot één van de goedkoopste alternatieven als je gezond en lekker water wil drinken, altijd en overal.

De black Berkey Filter elementen

De Black Berkey® Purification Elements zijn krachtiger dan elk ander zwaartekracht filterelement dat momenteel op de consumentenmarkt beschikbaar is. De elementen hebben een uniek zuiveringsvermogen dat te danken is aan hun unieke structuur. De micro-poriën binnen de Black Berkey®-elementen zijn zo klein dat virussen en pathogene bacteriën er eenvoudigweg niet doorheen kunnen.

 

Veel waterfilters op de markt claimen een waterzuiveraar te zijn, maar voldoen niet aan de prestatie-specificaties die voor deze classificatie vereist zijn. Om te worden geclassificeerd als een waterzuiveringsinstallatie, moet een waterbehandelingsapparaat ten minste 99,9999% van de pathogene bacteriën verwijderen en de virussen met 99,99% verminderen. De Black Berkey® Purification Elements kunnen worden geclassificeerd als waterzuiveraars omdat ze 99,9999% van de pathogene bacteriën en 99,999% van de virussen verwijderen, wat de standaard ruimschoots overtreft. De formulering van het Black Berkey®-zuiveringselement is door door de staat en EPA geaccrediteerde laboratoria getest om de NSF / ANSI-norm 53 te overschrijden.

Testen met de Black Berkey®-zuiveringselementen bevestigen dat de onderstaande verontreinigingen verwijdert of sterk vermindert worden:

 

VIRUSSEN – verwijderd tot  >99.999% 
Boven de zuiveringsstandaard : MS2 Coliphage ; Fr Coliphage.

PATHOGENE BACTERIËN  – verwijderd tot  >99.9999%
Boven de zuiveringsstandaard: Bacillus atrophaeus (Anthrax surrogate); Raoultella terrigena (Pathogenic Bacteria Surrogate); Salmonella Enterica.

TRIHALOMETHANEN – Verwijderd tot  >99.8%
(Onder meetbare limiet): 
Bromodichloromethane ; Bromoform ; Chloroform ; Dibromochloromethane.

ANORGANISCHE MINERALEN
Verwijderd onder de meetbare limiet: 
Chloramine; Chloride;  Chlorine Residual (Total Residual Chlorine); Free Chlorine

ZWARE METALEN (hoge & lage pH waarden)
Aluminum (>99%); Antimony (>99.9%); Barium (>80%); Beryllium (>99.9%); Bismuth (>99.9%); Cadmium (>99.7%); Cobalt (>95%); Chromium (>99.9%); Chromium 6 (>99.85%); Copper (>99.9%); Iron (>99.9%); Lead (>99.9%); Mercury (>99.9%); Molybdenum (>90%); Nickel (>99.9%); Vanadium (>87.5%); Zinc (>99.9%).

 

FARMACEUTISCHE STOFFEN – Verwijderd tot >99.9%
Acetaminophen; Caffeine; Carbamazepine; Ciprofloxacin HCl; Erythromycin USP; Sulfamethoxazole; Trimethoprim; Bisphenol A; Diclofenac Sodium; 4-para-Nonylphenol; 4-tert-Octylphenol; Primidone; Progestrone; Gemfibrozil; Ibuprofen; Naproxen Sodium; Triclosan.